/ iStock/Getty Images
Благотворителен концерт под мотото "Да помогнем на Ромина" се организира в Стара Загора.

Девегодишната Ромина Нончева, която е ученичка във втори клас в девето основно '' Веселин Ханчев", се бори с коварната болест левкемия. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец.

На 18 май в Културен дом „Стара Загора“ в помощ на момиченцето, на сцената излизат артистите от Държавна опера Стара Загора Елена Бръчкова, Деси Стефанова, Борис Тасков, Иван Кабамитов.

За добрата кауза ще танцуват балетна школа " Терпсихора"; Детско-юношески танцов състав "Загорци" и Детско-юношески народен хор " Жарава".

Паричната стойност на 1 билет е 20 лева, а за закупени 2 цената е 30 лева.

До момента, в помощ на Ромина и семейството й, в Стара Загора се проведоха няколко благотворителни инициативи. Родителите на децата от класа на детето се организираха и събраха средства в помощ на нея и майка й, организирани бяха благотворителни базари.

Само за дни в безпрецедентна акция бяха събрани необходимите 80 банки кръв за детето, което е настанено в Университетската болница „Св. Георги“  в Пловдив. Хора от цялата страна дариха кръв за момиченцето. 

Спортните клубове в Стара Загора също се обединиха в подкрепа на каузата. Те проведоха благотворителна тренировка за събиране на средства за лечението на детето.

Таксиметрови шофьори също се включиха, работиха безвъзмездно и дариха средствата за оздравяването на Ромина.