/ Община Стара Загора
Изложба с рисунки "Моето училище, моят патрон, моят град" на ученици от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ бе открита във фоайето на Община Стара Загора.

Община Стара Загора

Проявата е част от Славейковите дни, които се провеждат всяка година в учебното заведение. Мия, едно от „славейчетата“ на училището, поздрави присъстващите с любима детска песен. После учениците от V д клас рецитираха стихове на Петко Славейков.

Конкурс за сурвачки обявяват в Стара Загора

По време на откриването бе припомнено делото на Славейков и приносът му за развитие на българското просвещение. Акцентът беше и фактът, че той е първият граждански управник на Стара Загора.

Община Стара Загора

„От рисунките Ви разбирам, колко обичате Вашето училище. Нарисували сте го в различни цветове, красиво, колкото искате да бъде. Поздравявам Ви за вашите умения и талант!

Бъдете удовлетворени, че учите в едно от най- хубавите училища, бъдете горди с името на Вашия патрон Петко Рачов Славейков!“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.


Конкурсът „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ очаква вече детските послания

Тя благодари на родителите и училищното настоятелство, че подкрепят децата. Подчерта и инициативността на директора Милена Желязкова за различните прояви, особено за създаването на Националния конкурс "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.

Община Стара Загора

„Благодаря на Община Стара Загора за възможността оттук да стартират Славейковите дни. Благодаря за подкрепата, която ни давате“, сподели Милена Желязкова. Тя обясни, че децата научават повече за своя патрон по време на дните посветени на Славейков.

Празничните базари в Стара Загора започват на 1 декември

В програмата има още различни прояви в областта на литературата, историята, науката, спорта. Ще има срещи с известни личности, което винаги мотивира децата да бъдат дисциплинирани и да постигат мечтите си.