/ Община Стара Загора
Коледните и новогодишни базари в Стара Загора ще се провеждат в периода от 1 декември до 7 януари, включително. Заявления за участие в тях ще се приемат от 8.30 часа на 14 ноември до 17.30 часа на 27 ноември, включително, в административните бюра в града.

Конкурсът „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ очаква вече детските послания

13 ще са дървените къщички,
с площ по 6 кв. м., които ще са разположени в центъра на града. На територията на АБ „Изток“ са определени следните места - тротоарната площ пред магазин „Боруй”, пред читалище „Св. Климент Охридски”, пред бившия магазин „Битова химия”, както и на кръстовището на ул. „Августа Траяна” и бул. „Патриарх Евтимий” (пред Младежки дом).

В западната част на Стара Загора са определени за базар пространствата, намиращи се южно от бул. „Цар Симеон Велики“ №39, северно от бул.“Цар Симеон Велики“ №2 и в кв. „Три чучура“ - център, северозападно от подлеза.

Коледно-новогодишният базар в кв. „Зора“ ще бъде на централния му площад. Отредените площи в кв. „Железник“ са до автобусна спирка №1 на ул. „Загорка“, до кафене „Съни“ на ул. „Младост“, както и до блок №37 на ул. „Ген. Иван Пашинов“ №37.

На територията на коледните и новогодишни базари е разрешена продажбата само на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари, скара, вурстове, вино и пакетирани захарни изделия.

Две Коледни кампании подготвят старозагорски доброволци

Забранена е търговията с цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18 % vol.
, пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, както и конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки.

Заповедта на кмета и необходимите документи за разрешение, както и определените 20 места за продажба на коледни дръвчета в Стара Загора са публикувани на официалната страница на Община Стара Загора - https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-10-00-2489-za-organizirane-na-kolednite-i-novogodishni-bazari-na-teritoriyata-na-obshtina-stara-zagora