сурвачки
сурвачки / Дарик архив
Традиционният  конкурс „Сурва, Весела година“ за изработване на сурвачки и рисунки и тази година очаква сръчни и талантливи старозагорчета.
 
В него могат да участват ученици от 7 до 14 години, разделени в две групи:  І група -  7-10 години и ІІ група  -  11-14 години.
 
Сурвачките трябва да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват умения, сръчност и познания за  коледните и новогодишни обичаи в България.
 
С до две творби без ограничения в жанра - живопис и графика могат да се включат и малките художници отново в двете възрастови групи.  Изискването е рисунките да са във формат 35/50 см (без паспарту) , а техниката е по избор.
 
Сурвачките и рисунките  трябва да са съпроводени с информация за  двете имена на участника, години, клас, училище и телефон. Желаещите да се включат, носят  или изпращат творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет.3.
 
Срокът за изпращане на творбите е до 12 декември.
 
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 17 декември от 14.30 часа в залата на центъра. Тогава ще бъде и награждаването на отличените творби.
 
Организатори на конкурса са община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие.