/ Тракийски университет
Департаментът за квалификация на учители организира безплатен уебинар за педагогически специалисти
Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учители към Тракийски университет, съвместно с Регионално управление на образованието-Стара Загора, организират безплатен уебинар за педагогически специалисти, съобщиха от университета.

Световен ден на социалната работа в Тракийски университет

Ще бъдат представени платформи и продукти със свободен достъп, подходящи за дистанционно обучение на ученици. По време на уебинара ще се сподели личен  опит от последните седмици.

Ще се представи безплатна платформа и софтуер за провеждане на часове с видео връзка (TeamLink). Ще се сподели опит с платформа за уебинари, която би могла да се използва за синхронно дистанционно обучение на ученици (GoBrunch).

Дистанционното обучение в Тракийски университет стартира успешно

Ще бъде направена демонстрация как може дистанционно да се организира тестово изпитване и да се осъществи контрол при неговото провеждане (Google Forms). Всички разглеждани платформи и приложения работят без регистрация за учениците. А учителите могат да използват вече съществуващите си регистрации в Google или Facebook.
 
Начало на уебинара: 24 март - вторник, от 14.30 часа. Продължителност: 1 час и 30 минути. За участие в уебинара е необходимо да се последва приложения линк 15 минути преди началния час: https://m.teamlink.co/5210925338

Тракийски университет ще си сътрудничи с училище със сходни специалности (СНИМКИ)

Може да се използва преносим компютър, стационарен компютър, таблет или мобилен телефон
. Препоръчват се първите два варианта, защото мобилните устройства ще изискат инсталация на приложение.

Повече информация може да бъде намерена на сайта на ДИПКУ: http://www.dipku-sz.net/