Шофьорът на председателя на Окръжния съд обвинен в измама
Шофьорът на председателя на Окръжния съд обвинен в измама / netinfo

Шофьорът на председателя на Окръжния съд в Стара Загора е обвинен, че е взел 5000 лв. като се представял за магистрат в специализиран съд. Обещал да повлияе на хода на висящо от години дело в Бургаски съд.

Срещу 47-годишният Стефан Стефанов е повдигнато обвинение за измама, потвърди говорителят на Районна прокуратура в Стара Загора Евдокия Димитрова.
Председателят на Окръжния съд научил за жалбата срещу шофьора си от служителите в сектор „Борба с организираната престъпност" в ОД на МВР в Стара Загора, чиято е разработката срещу шофьора. Съобщили му, че Стефанов е взел 5000 лв. като се представял за съдия в специализиран съд в Стара Загора, какъвто още няма в България.

Според обвинението взел парите, от човек, на който обещал да съдейства да получи на свой ред сума, за която съдел от години Строителни войски в Бургас.

Стефан Стефанов работи като шофьор на председателя на Окръжния съд от 8 години. Изпълнявал служебните си задължения стриктно, твърди Тоньо Тонев.

Пред шефа си Стефанов се заклел, че е невинен по обвинението. Районният съд в Стара Загора му е наложил парична гаранция от 3000 лв. Днес обаче той е внесъл жалба срещу мярката си за неотклонение.