/ ThinkStock/Getty Images
Трима пияни водачи и един надрусан са заловили униформените през почивните дни по пътищата в Старозагорско.
 
Рекордьор по промили е 43-годишен шофьор от село Габарево, който седнал зад волана с 3,25 промила алкохол в кръвта. Мъжът е задържан за срок до едно денонощие. Бързи производства са образувани срещу 40-годишен плевенчанин, който бил спипан да шофира с 1,46 промила алкохол в Казанлък и срещу 28-годишен от село Градина, който управлявал колата си с 1,31 промила.
 
Задържаха мъртвопияни водачи

На  2 юни, около 3:30 часа на старозагорския булевард "Ген. Столетов", е спрян за проверка "Мерцедес", управляван от 28-годишен мъж от областния град. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за кокаин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
 
От Пресцентъра на полицията информират и за пътно произшествие, станало на 1 юни в Стара Загора. В района на магазин на ул. "Войвода Стойчо Черногорски", 49-годишен шофьор от гурковското село Конаре отнел предимството на движещ се срещу него мотоциклет.

Задържаха поредните пияни и надрусани шофьори

При инцидента са причинени материални щети по двете моторни средства, а водачът на мотоциклета получил фрактури и охлузни рани. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора,  без опасност за живота.
 
Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни.