Санкционираха старозагорец  за изхвърляне на боклук през терасата
Санкционираха старозагорец за изхвърляне на боклук през терасата / DarikNews.bg, архив

Заради изхвърлени найлонови торбички с битови отпадъци през терасата на жилището си, е наказан старозагорец. Съставен му е акт за административно нарушение, актове с предписания и срокове за почистване са изготвени и на две лица, замърсили с битови отпадъци района на парк „Бедечка".

Двама граждани са санкционирани за хранене на безстопанствени котки, с което са нарушили чл.37 от Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Стара Загора. Той забранява предлагането/поставянето на храна и хранителни отпадъци на безстопанствени кучета и котки на обществени места, с цел предотвратяване създаването на хранителни навици и териториалност. Жител на кв. "К. Ганчев" е санкциониран с акт за чупене на клони в обществена градинка.

От 8 до 14 април звеното „Инспекторат" е съставило 57 констативни протокола и 23 акта за установяване на административно нарушение.

С акт и констативен протокол с предписание е наказан продавач на прясно мляко от лек автомобил, което е в нарушение на Наредбата за търговия и услуги на Общината. Същата е съдбата на друг търговец, който предлагал спално бельо на ул. „Княз Борис". Той е нарушил Наредбата за извършване на търговия и услуги в община Стара Загора /Чл.15.(1) При издаване на разрешение за амбулантна търговия търговецът заплаща такса по Закона за местните данъци и такси. Таксите се плащат при издаване на разрешението за посочения в него период, а при ползване на мястото повече от месец, таксите се плащат месечно.

Установени са 14 нарушения за завземане на общинска площ, чрез поставяне на рекламно-информационни табели на тротоара. Съставени са 14 акта с предписания за премахване.