люлка
люлка / Община Стара Загора
„Новата учебна година за Детска градина №10 ”Светлина” в Стара Загора започва с нови придобивки. В градината бе монтирана уникална и единствена в детско заведение в страната, люлка“, съобщи директорката Йоанна Димитрова.
 
Ръчно плетеното съоръжение е за катерене и игри, и в него на няколко нива могат едновременно да се забавляват 15-17 деца. То е изработено от българската фирма.
 
В „Светлина” има вече електронен дневник и облачно пространство. За родителите ще бъде оформен и раздаден Културен календар с дейностите всеки отделен месец.
 
С приказно начало посрещнаха първия учебен ден  197 деца в детската градина. Всички малчугани бяха посрещнати от Пепеляшка, която ги поведе по различни пътечки към голямата Книга на „Светлина”, в която се отваря /символично/ нова страница от приказка, наречена „нова учебна 2019/2020 г.”
 
Мери Попинз поръсваше с вълшебства. След това малчугани и родители стигнаха до Пощата, където ги очакваха Снежанка и Червената шапчица. Там всеки един родител можеше да напише пожелание към своето дете за този ден и съответно получи по едно пожелание от Детската градина.
 
Всяка една от 6 групи имаше свой облик в този специален ден. Най-малките бяха герои в приказна гора с масички-гъбки, хралупи и разни други тайнства. Преподавателките им пък бяха Горски феи. В стаята на най-малките имаше светещи камъчето, по които да влязат вътре.
 
В двора на градината бе разположено и специално Фото /до Горската Библиотека/, където малките приказни герои си направиха снимки за спомен с костюмите на принцеси и принцове.
 
В тържеството се включиха и актьори от Държавен куклен театър Стара Загора. Пет приказни герои от различни театрални постановки участваха в музикални игри с всички малчугани от градината.