Проверка установи редица нарушения в „ПРО” ЕАД, Павел Баня
Проверка установи редица нарушения в „ПРО” ЕАД, Павел Баня / Sofia Photo Agency, архив

При специализирана полицейска проверка е направен оглед на незаконен сондаж за добив на минерална вода, намиращ се в Павел Баня, чрез който се захранвал басейн на минерален плаж в града. Установено е, че в комплекс „Плажа" незаконно се използва минерална вода за стопански цели. По случая е заведено досъдебно производство.

Извършена проверка и в „ПРО" ЕАД,Павел Баня в хода, на която е направен оглед на водомер, отчитащ изразходваното количество вода в бар „Оазис", отдаден под наем на частно лице. Водомерът е иззет за техническа експертиза с цел установяване на интервенция върху него.

Установено е също, че от складово помещение на държавното дружество има незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и незаконно подаване на електрически ток от него към новостроящ се в близост частен хотел.

От „ПРО" ЕАД са иззети фактури, договори, касови ордери, протоколи и др.документи, съдържащи неверни обстоятелства. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на ОД „Безопасност на храните" са установили нарушение в ресторанта на „ПРО" ЕАД по отношение на произхода, доставката, съхранението и годността на продуктите. Същите са забранени с акт.

Работата по случая продължава.