Промяна в датата на дамското рали в Гълъбово
Промяна в датата на дамското рали в Гълъбово / Община Гълъбово

Предвиденото за 16 март дамско рали в Гълъбово ще се проведе на 23 март поради промяната в метеорологичната обстановка. Към момента има записани 15 участнички на различна възраст, съобщават от общината.

Ралито ще се проведе за втора поредна година под патронажа на общината по повод 8-ми март. Водещ на събитието ще бъде популярният шоумен Венци Мартинов.
В общината тече записване на всички жени желаещи да се включат в тазгодишното състезание, без възрастови ограничения, като задължителното условие е да имат шофьорска книжка. Миналата година в състезанието участваха 20 жени от Гълъбово с личните си автомобили. Всяка една от тях бе наградена с чек за 10 литра гориво.

В първата част състезателките трябваше да преминат през 4 етапа. Местене на чаша с вода от една маса на друга, на разстояние от 2 метра, с ръка подадена през прозореца на колата, след това 2 паркирания на заден ход и шофиране между конуси тип „змейка".
Вторият етап премина в съревнование за финалите - шофиране между конуси за най- добро време. Комисия в състав от жени и мъже, професионални шофьори наблюдаваха от близо и засичаха.

Председателят на общински съвет Янка Петрова и кметът Николай Тонев връчиха шампанско и купи на победителките за 1-во, 2-ро и 3- то място. Бе връчена и специална награда за шофьор- ветеран и една за най-млад участник.