/ ThinkStock/Getty Images
Майка ѝ обяснила, че до момента тя не се е прибирала у дома, както е посочила в декларацията си
Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Двама мъже нарушиха карантината си в Стара Загора

На 17 март, 23-годишна жена влязла на територията на Република България, през ГКПП "Видин - Дунав мост", с лек автомобил, при което тя декларирала, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в село в община Раднево. 

При извършената проверка от полицейски екипи на Районно управление на МВР-Раднево на посочения адрес, на 18 и на 19 март, жената не била намерена. Майка ѝ обяснила, че до момента тя не се е прибирала в селото, както е посочила в декларацията си.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Към момента няма регистриран болен от COVID-19 старозагорец

Полицейските екипи извършили проверка и на постоянния адрес на жената, в друго село в Общината, но било установено, че и там не е пребивавала. След извършената проверка писмените материали били докладвани в Районна прокуратура - Териториално отделение-Раднево.

Образувано е досъдебното производство за неспазването на карантината, което е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура, съгласно заповед на главния прокурор. 

Първа положителна проба за коронавирус от Казанлък

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.