Проф. Танчев ще поздрави учениците от Второ Основно училище
Проф. Танчев ще поздрави учениците от Второ Основно училище / DarikNews.bg/архив

Павилион-столова и физкултурен салон в двора на II-ро ОУ "П.Р.Славейков" ще бъдат изградени, предвижда се и да бъде направен изцяло нов корпус за въвеждане на едносменен режим.

Заложените средства в инвестиционната програма в проектобюджета на община Стара Загора за изграждане на павилион-столова, са близо 150 хиляди лева.

Изготвеният проект, с който кандидатстваме пред Министерството на образованието за физкултурния салон, в момента се преработва, обясни кметът Живко Тодоров.

„Той не беше одобрен, защото обхващаше прекалено голяма част от дворното пространство. Проектантът ще го направи според изискванията на МО и тогава ще можем да получим евентуално финансиране, за да започнем изпълнението му. Това ще се случи през следващите няколко месеца“.

Археолозите продължават също своята работа на място и се очаква комисия да приеме обекта. Археологическите разкопки в двора на старозагорското Второ основно училище “Петко Рачов Славейков“ са от миналата година и засягат вероятно една от основните улици  на античния град Августа Траяна, недалеч от западните крепостни стени.

Второ основно училище „П.Р. Славейков“, чиято сграда е построена през 1881/1882 година, е обявена за паметник на културата от национално значение.