ПП Република БГ: 25 години стигат
ПП Република БГ: 25 години стигат / DarikNews.bg

Като нова и млада партия ние си поставяме амбициозната цел да спечелим доверието на онези хора, които са будни и готови да създадат истинското гражданско общество, каза водачът на листата на ПП „Република БГ" в 27 МИР Стара Загора Аделина Миланова.

„За съжаление поради изключително много дефекти в нашия преход, направихме по-скоро една имитация на преход. 25 години стигат. Хората могат да бъдат овластени допълнително чрез механизмите на пряката демокрация и да изградят гражданско общество. Нашата цел е да създадем една оптимална институционална среда. Трябва да има строги правила, норми, ограничения, които създават същността на истинската демокрация", коментира Аделина Миланова.

Нашата идея е на основата на знанието, на компетентни хора, да изградим експертно управление. Залагаме своите умения и ентусиазъм, за да можем да постигнем истинска, честна и справедлива република. Смятам, че по този начин бихме спечелили доверието на хората, за да могат самите те да изграждат своята съдба чрез нас и най-после да постигнем онова, за което мечтаем" допълни Аделина Миланова.

Според нея чуваемост има. Поради тази причина партията е изоставила лозунгите и залага на програмни послания.

Ако на 5 октомври изберете ПП „Република БГ" в интегралната бюлетина избирате компетентност, честност, висок морал и голям ентусиазъм за работа, категорична е Аделина Миланова.

Партията съществува повече от година и вече има сериозни успехи. Един от тях е националната подписка за премахване на държавните субсидии за партиите, която е внесена в парламента.

Една от целите на партията е необходимите подписи за свикване на референдум да бъдат 50 000, а не 500 000, както е в момента.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!