/ Снимка: Дарик, архив
Предстои да бъде повдигнато обвинение на 32-годишния Йордан Пенев, който удари с брадва автомобил, в който пътували курсанти от Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново.

Ще бъде преценено и каква мярка за неотклонение да бъде наложена на мъжа. До момента е ясно, че той е осъждан по пет присъди за извършени кражби, изтърпявал е и наказание „Лишаване от свобода“.

Мъж нападна курсанти от Националния военен университет

Инцидентът станал около 19 часа на 13 януари на пътя между Сливен и Гурково. Петима курсанти пътували в лек автомобил „Ауди”, а задържаният бил в „Опел корса”, управляван от 33-годишна жена. По време на движението си водачите предприели няколко маневри. На 7 километра преди Гурково, шофьорката на „Опел”-а спряла напречно на осевата линия, а другият автомобил заковал спирачки зад него.

Йордан Пенев слязъл от колата и ударил няколко пъти с брадва панорамното стъкло и предния капак на „Ауди”-то, след което се качил в автомобила си и се отдалечил от мястото. Курсантите спрели на най-близката бензиностанция, откъдето сигнализирали на тел.112.

Извършителят на деянието и спътничката му са заловени в Прохода на Републиката и отведени в полицейския участък в Гурково. Мъжът бил задържан за срок от 24 часа.

Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва разследване по бързо производство за извършено хулиганство при управление на моторно превозно средство.