директор ОД МВР Стара Загора
директор ОД МВР Стара Загора / netinfo
Борбата с битовата престъпност е приоритет за новия полицейски шеф
Борба с битовата престъпност, противодействие разпространението на наркотици и престъпленията, които ощетяват фиска, са сред приоритетите в работата на новия директор на ОД МВР Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев.
 
Той увери, че ще работи с екипа в дирекцията, но ще изисква подобряване на досегашните резултати. Старозагорската дирекция е петата по големина в страната и се нарежда на девето място по разкриваемост.
 
„Ще продължат ежедневните специализирани полицейски акции в отдалечените населени места за пресичането на всякакъв вид престъпления, съобразно криминогенната обстановка там. Важно е да покажем на хората, че наистина полицията стои зад тях и ще ги защитава с всички законови средства”, обеща новият директор. Миналата седмица подобни операции, съвместно с Пътна полиция, са проведени в селата Хан Аспарухово, Горно Ботево, Дълбоки. Смесените екипи извършват ежеседмични проверки за неплатени глоби, неправоспособност, употреба на алкохол и наркотици, обясни началникът на Сектор „Охранителна полиция”  Илиян Илиев.
 
В малките населени места се работи съвместно и с кметовете по изграждането на видеонаблюдение. Към момента такова има в почти цялата чирпанска община, на Старозагорски минерални бани, предстои да бъде обхваната и община Раднево. От септември месец стартира програмата по изграждането на видеонаблюдение в Стара Загора, а по думите на директора на полицията, това ще подобри до голяма степен ежедневната работа на униформените.
 
Хаджиев информира още, че изплащането на парите за ново униформено облекло на служителите на областната дирекция, вече започна, а дължимите суми ще бъдат приведени до месец и половина.
 
Освен разговори с представителите на институциите в Стара Загора, ст. комисар Георги Хаджиев вече е провел срещи и с представителите на съдебната власт.