среща
среща / netinfo
Третокласници от II ОУ „П. Р. Славейков” се срещнаха с актьора Димитър Митев от ДТ „Гео Милев”. Учениците вече го бяха виждали на сцена в спектакъла „Жива вода”. Там гостът се бе превъплътил в ролята на големия брат. По проекта „Твоят час” на МОН децата бяха изработили костюми и декори.

среща
netinfo


Момичетата от групата в ЦДО направиха корони и дрехата на хубавицата, която пази живата вода. Момчетата пък измайсториха декор на замък. „Украсихме вълшебен пръстен и шишенце за живата вода”, похвалиха се сръчковците.

среща
netinfo


Димитър Митев остана приятно изненадан от детските усмивки и сияещи погледи. „Моят герой е предателят в приказката. Чрез него разбираме какви не трябва да бъдем, какво не бива да правим. Не трябва да нараняваме братята и сестрите си. Не трябва да лъжем родителите си”,  обясни на децата актьорът. Те от своя страна разказаха, че най-важното, което са разбрали от спектакъла, е колко е важно да бъдат добри, честни, справедливи и да обичат близките си.

Малките любопитковци имаха безброй въпроси към госта. Наистина ли най-малкият брат си наля вода от изворчето? Как направихте вълните на реката, в която плуваше рибката на змея? Откъде взехте гръмотевиците? Как се появява пушекът? Това бяха само част от тайните, които пожелаха да научат домакините.

среща
netinfo


Срещата с актьора беше и награда за децата. Всеки ден те получават точки за вярно написани домашни и за добрите си постъпки. Ако обаче някой не се държи както трябва, точките му намаляват. Така и цялата група има по-малко събран актив. На всеки 1000 точки, които съберат всички заедно госпожа Невена Божкилова е обещала награда.

Групата в целодневна организация на часовете е сборна. Учениците са от III “б”, III „в”  и  III „г” с класни ръководители  г-жа Ваня Ангелова, г-жа Соня Рачева и г-жа Илияна Атанасова.