Отварят офертите за строителния надзор на Депото
Отварят офертите за строителния надзор на Депото / Община Стара Загора

В община Стара Загора отварят офертите за избор на фирма, която ще осъществява надзора по строителството на Регионалното депо за битови отпадъци.

„Тече процедура по обществена поръчка за строителството на самото Депо, която е за над 30 млн. лева. Заявки за участие има от 13 фирми, а до дни ще стартира и обществената поръчка за строителството", информира ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

По думите му, всички съдебни дела около изграждането на бъдещото депо, вече са приключили. Все още остава неуреден въпросът за 200 декара държавни земи, които трябва да влязат в района на депото, но Николов очаква съвсем скоро тази процедура да бъде изчистена.

В края на август миналата година кметът Живко Тодоров подписа договора за изпълнение на проект за изграждане на Регионално депо за битови отпадъци на стойност 52 млн. лева. Собственото участие на община Стара Загора е около 3 млн. 500 хил. лева. От проекта ще се възползват общо 347 000 жители и от общините Раднево, Гълъбово, Опан, Чирпан, Братя Даскалови, Казанлък, Гурково, Николаево, Павел баня, Мъглиж и Твърдица. Депото трябва да бъде изградено до юли 2015 година.