Откриват конкурс за обществен превоз
Откриват конкурс за обществен превоз / netinfo
Със заповед от 14 октомври кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев открива конкурса за възлагане обществен превоз на пътници по автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема.

Срокът за възлагане на превозите е 10-годишен от датата на сключване на договора.

До участие се допускат лица, регистрирани по Търговския закон, които притежават лиценз за обществен превоз на пътници и са със сключени застраховки „Гражданска отговорност” и „Злополука на пътниците в обществения транспорт. Те трябва да притежават документи, които удостоверяват техническата годност на автомобилите, имат назначено лице, което притежава удостоверение за професионална компетентност, притежават собствена или наета сервизна и гаражна база с необходимия обем и капацитет за автобусите .

Предложенията ще се отворят на 21 ноември от 10.00 часа в зала № 2 на Община Стара Загора.

Сред мотивите за възлагане на конкурса е посочено,че срокът на временните договори с превозвачите по чл.29 от наредбата, с които се осъществява транспорта в Община Стара Загора, е изтекъл. “За преустановяване на нарушенията и избягване на опасността от криза поради реалната възможност да спре предоставянето на транспортни услуги в общината, е необходимо да се предприемат неотложни действия за избор на превозвачи, което обстоятелство обуславя необходимостта от издаване на настоящата заповед”.