Откриха Коледен базар на млади таланти в Община Стара Загора
Откриха Коледен базар на млади таланти в Община Стара Загора / Община Стара Загора

При традиционно голям интерес във фоайето на Община Стара Загора бе открит Коледен базар на Школата по изобразителни изкуства при Народно читалище „Родина-1860".

Близо 60 от нейните възпитаници са изложили свои рисунки, картички, апликации, пластики, рисуван порцелан и стъкло, всичко тематично подчинено на приближаващите светли празници Коледа и Нова Година. Средствата от продажбата ще бъдат разпределени за нуждите на школата, както и за подпомагане на деца от социално слаби семейства, обясни ръководителят на школата Мариана Алипиева.

„Различните експонати са направени с много неподправена, чиста любов. С годините възрастта на талантливите деца става все по-ниска", отбеляза тя.

„Традицията съществува поне от 15 години и доведе във фоайето на общината много бивши участници в нея, вече като родители. Това са най-красивите подаръци, защото са заредени с чистата детска енергия и посланието чрез тях е много силно", отбеляза началникът на общинския отдел „Култура" Диана Атанасова, която поздрави присъстващите от името на общинското ръководство.

Край украсената елха малки таланти от езиковата школа към читалище „Родина" танцуваха и пяха коледни песни, бурно аплодирани от присъстващите родители и служители на общинската администрация .