/ ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд-Стара Загора остави в ареста 70-годишната жена, на която е повдигнато обвинение за това, че на 27 ноември в Николаево, умишлено е умъртвила 72-годишния си съпруг, съобщиха от обвинението.

Представителят на Окръжна прокуратура изрази становище, че са налице изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс, за да бъде наложена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Задържаха 70-годишна жена, заподозряна в убийство

Защитата на обвиняемата пледира за по-лека мярка, а именно „домашен арест“, обосновавайки искането си с фактите, че тя има постоянен адрес, не е осъждана и е оказала съдействие на разследващите органи.

Съдът, след като обсъди становищата на страните и доказателствата по делото, намери, че са налице законовите предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - обосновано предположение, че обвиняемата е извършила деянието и съществуваща реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Убийство е тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години, поради което съдът счете, че целите на закона ще се постигнат единствено, ако обвиняемата бъде задържана.