Окръжна прокуратура води две бързи производства за подкуп, предложен на полицаи
Окръжна прокуратура води две бързи производства за подкуп, предложен на полицаи / DarikNews.bg, архив

Окръжна прокуратура-Стара Загора води две бързи производства за предложен подкуп на полицаи.

Първото е срещу 50-годишния Осман Л., който преди три дни в Казанлък дал 20 лева на старши полицай при РУ на МВР-Казанлък. Осман се возил в кола, управлявана от неправоспособния Алим Л. и хвърлил през прозореца в патрулката 20 лева, за да не бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. Парите попаднали в краката на полицая, който веднага сигнализирал в РУ на МВР-Казанлък, и на място е бил изпратен екип за оглед. Осман Л. бил задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Второто досъдебно производство е срещу Гердан М.на 43 години от Крън. Мъжът дал 50 лева на старши полицай при РУ на МВР-Казанлък, за да не състави протокол за проверка на моторно превозно средство. Шофьорът бил спрян за проверка в Казанлък и отказал да бъде тестван за алкохол и да даде кръвна проба за анализ. Приближил се до патрулния автомобил и хвърлил на багажника на полицейската кола банкнотата. Полицаите не я взели и уведомили дежурните в РУ на МВР-Казанлък. Гердан М. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Предстои в срок до седем дни разследването по двете дела да приключи и да бъдат внесени обвинителни актове в Окръжен съд-Стара Загора.