полицейска кола
полицейска кола / ThinkStock/Getty Images
Музикална уредба с тонколони към нея, микрофони, народни носии, битови и старинни предмети, портрети и други вещи и предмети са откраднати от читалището в старозагорското село Оряховица.
 
За кражбата е подаден сигнал на 5 април в Първо районно управление на полицията в областния град. Установено е, че извършителите са разбили прозорец на сградата и са проникнали в читалището.
 
От пресцентъра на ОД МВР Стара Загора информират, че е задържан крадец, който проникнал в къща в местността „Бойчо бунар“. 62-годишният мъж задигнал къртач, след като счупил прозореца на постройката и задействал алармената сигнализация. Кражбата била извършена малко преди полунощ на 5 април, а крадецът е задържан за 24 часа.
 
През изминалото денонощие е извършена още една кражба, за която сигнализирала 31-годишна жена. От незаключен автомобил в Казанлък са задигнати документите на колата, 3 FM трансмитера, USB чейнджър за запалка и слушалки за мобилен телефон.
 
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са започнати две бързи производства, регистрирани са три е са разкрити две престъпления.