Обучават служители от областна администрация във Валядолид
Обучават служители от областна администрация във Валядолид / Областна администрация

Десет служители на областна администрация Стара Загора и членове на Областния съвет за развитие заминават на 15 април на двуседмичен обмен на опит, знания и добри практики в провинция Валядолид, Испания.

Обучението е по проект „Европейско сътрудничество чрез мобилност за успешно професионално развитие" на програма „Леонардо да Винчи". Освен експерти от Областна администрация в обучението ще вземат участие и зам.-областният управител Димитър Драчев, председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов и председателят на Общински съвет Гурково Иванка Дончева.

Ползвателите на проекта ще наблюдават и усвояват успешни практики за разработване и управление на проекти, касаещи регионалното развитие, начина на взаимодействие на публичната администрация с неправителствените организации и бизнес асоциации в процеса на формиране на политики.

Целта е и усвояване на подходите при вземане на управленски и иновативни решения в областта на регионалното развитие.

Продължителността на проекта по програма „Леонардо да Винчи" е 12 месеца, на стойност 22 828 евро. Партньорска организация по проекта е Международната Фондация и за Ибероамерика за Публична Администрация и Политики.