Нови доказателства по делото Габровница- Владев
Нови доказателства по делото Габровница- Владев / netinfo
На 13-ти февруари продължават заседанията по делото за уронване престижа и доброто име на дървопреработващото предприятие “Габровница”АД срещу казанлъшкия лидер на сдружение “За чиста Розова долина” и общински съветник Крум Владев. Процесът е под номер 589 по описа на Окръжния съд в Стара Загора.

Заради изявления на лидера на сдружение “Чиста розова долина” Крум Владев дървопеработващото предприятие съди съветника за 30 хиляди лева.

Иск има и срещу кореспондентът на БНР Венелина Попова.

Претенциите на фабриката към двамата са за твърдения, разпространявани в медиите, които са уронили престижа и доброто име на фабриката, която е част от турския холдинг “Кастамону Ентегре”.

На последното заседание адвокатът на “Габровница поиска към доказателствения материал да бъдат приложени и записи от излъчени репортажи по Нова телевизия на 14-ти юни и от пресконференция на сдружението от 12-ти юни тази година.

Съдът реши да бъде нает експерт от Факултета по журналистика , който да изготви съдебно -техническа експертиза на предоставените записи.

С цел изясняване на доказателствената част по предоставените материали от Крум Владев и неговата защита, съдът поиска да се предоставят оригиналите на вестниците в които са правени публикациите.

В хода на заседанието съдия Румяна Тасева прие като доказателства предоставените от адвоката на “Габровница ” удостоверения за актуалното състояние на турския холдинг “Кастомину “ и неговата дъщерна фирма в Румъния.

Приети бяха и предоставените нови доказателства от защитата на Владев, свързани с различин нарушения в различни периоди от страна на “Габровница”.

С проблемите, поставени от Сдружение “Чиста Розова долина” е ангажиран и националният омбудсман. Гиньо Ганев.

В писмо до федерация “Зелени Балкани” той приветства тяхната кауза за опазването на българската гора и препоръчва на прокуриста на “Габровница” да упражнява по-голям контрол върху подизпълнителите на фирмата.