/ Община Казанлък
В Музея на розата 26-те красавици - кандидатки за короната на Царица Роза 2018 позираха до елегантните нови рокли, създадени от модния дизайнер Мариела Гемишева.


Царица Роза 2018
Община Казанлък


Новите рокли са един от акцентите в юбилейните 115-ти празници на розата в Казанлък. Вдъхновението за родената в Казанлък възпитаничка на НУПИД „Академик Дечко Узунов“ идва от атмосферата в Музея на розата в родния й град и желанието да сподели тези емоции с казанлъчани и техните гости.


Започна продажбата на билетите за избора на Царица Роза 2018

Така се ражда проектът „Модни обекти в цветовете на розата”, който ще бъде официално открит в Музея на розата в 17,00 часа, на 18-ти май, а в последствие възниква и предизвикателството от Община Казанлък към артиста в областта на пърформанса, инсталацията и обекта Гемишева. 


Царица Роза 2018
Община Казанлък


За първи път пред журналисти, авторът на красивите тоалети представи детайли за идеята и тяхната изработка. „Всички ние трябва да имаме специално отношение към 50-та юбилейна царица!“, сподели Мариела Гемишева, 3 пъти носител на престижната „Златна игла“.


Кандидатките за Царица Роза 2018 засадиха рози (СНИМКИ)

Известният художник и моден дизайнер благодари за доверието на Кмета на Казанлък Галина Стоянова. При създаването на специалните облекла Гемишева се води от розовите нюанси на маслодайната роза Дамасцена. Нейните форми определят и силуета на официалните авторски облекла и избора на копринената тафта.
 

Царица Роза 2018
Община Казанлък


Анонс пред медиите за началото на празничните дни в Казанлък направи Сребра Касева, началник „Кабинет“ на кмета на Казанлък Галина Стоянова. Тя акцентира върху 18-ти май, 2018 г. и откриването на модната инсталация в Музея на розата, която първи ще видят Царици Рози и техни подгласнички през годините в най-стария конкурс за красота в България.
 

Царица Роза 2018
Община Казанлък


Очаква се около 70 красавици от славното минало на конкурса в Казанлък да бъдат първите гости на модната изложба. Всяка Царица Роза ще получи от модния дизайнер подарък - лента с уникална роза.

По-късно сред експозицията на единствения по рода си музей на Балканите хубавиците на Долината на розите и на тракийските царе ще присъстват на представянето на първия албум, събрал техни фотоси и спомени от незабравимите емоции на коронясването и избора на подгласнички на Царица Роза.


28 момичета в спор за короната на Царица Роза

Царствената дамска компания ще се отправи заедно към Дома на културата в Казанлък, където трябва като жури за първи път да посочи следващата, 50-та носителка на авторитетната корона Царица Роза 2018.
 

Царица Роза 2018
Община Казанлък


За всички, които не успеят да гледат конкурса-спектакъл в залата на Културния дом поради огромния интерес от Община Казанлък ще дадат възможност спектакълът да бъде видян на открито с директно излъчване на видеостена в парк „Розариум“.
Община Казанлък