/ ThinkStock/Getty Images
Днес православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство.
 
От началото на годината сключените граждански бракове в Стара Загора са 654, като  80 от тях са подписани в чужбина и са пререгистрирани на родна земя. Най-често заветното „да” са казали нашенки в Кипър, Гърция, Испания, Великобритания. Младоженците и техните близки предпочитат да вдигат сватби и тържества в периода от април до октомври. Наблюдава се обаче увеличение на възрастта на хората, които желаят да встъпят законно в брак.

21 ноември е Денят на християнското семейство: традиции и поверия (ВИДЕО)

Ако преди години се е смятало за напълно нормално младоженците да са 20-24-годишни, то днес в Гражданското влизат двойки над 35 години. От Дирекция ”Гражданско състояние” в общината отчитат, че до момента сключените бракове са повече, в сравнение с 2016 година , когато те са били 530.
 
2380 бебета са проплакали в старозагорските болници от началото на годината до сега. През 2016 година техният брой е бил 2620.
 
Според традицията в Деня на християнското семейство, родителите трябва да заведат децата на църква, като по този начин покажат духовните си задължения към наследниците си. След това цялото семейство трябва да седне на масата с чаша вино в ръка и да похапне вкусно ядене и питка. Трапезата не се вдига, тъй като според поверието, Богородица влиза да похапне от ястията и да благослови дома и семейството.