Замразяват и продават молове заради дългове
Замразяват и продават молове заради дългове / Thinkstock/Getty Images
От понеделник, 18 май, врати отварят моловете. Това стана ясно след като премиерът Бойко Борисов разговаря с представители големи търговски обекти и на и обекти и на Българската ритейл асоциация.
 
Заповедта ще бъде издадена от здравния министър Кирил Ананиев по-късно днес.
 
 „С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.
 
По време на срещата детайлно бяха обсъдени условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.
 
Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.