деца
деца / netinfo
Традиционната за младежите от ГЕРБ в Стара Загора инициатива „Заедно не сме различни“ и тази година донесе коледно настроение и усмивки на близо 100 деца от социалните институции в града. Обитателите на Центровете за настаняване от семеен тип и на домовете „Българка“, „Теофано Попова“  и „Мария Терезия“ заедно с младите хора твориха пъстри гирлянди и дребни играчки, с които по-късно украсиха по една жива елхичка, подарък от МГЕРБ.

„Прекрасно е, че и тази година имахме възможност да се заредим взаимно с положителни емоции с малчуганите, лишени от родителска грижа. Инициативата ни „Заедно не сме различни“ този път премина паралелно в различните къщички и домове. Не е случайно и че решихме да подарим дърветата, символ на Коледа, в саксия. Това за нас е вид обещание, че няма да се забравим, но и начин децата да „отгледат“ елхичките и да са отговорни към природата. На няколко места успяхме и да ги засадим, а на другите ще го свършим през пролетта“, споделиха още младите хора.

Коледната инициатива включи и изработване на специални картички, по две от всяка социална институция, измайсторени с много положителни емоции, които ще бъдат обединени в две, с размер почти метър всяка, за да бъдат предадени усмивките и коледният дух на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и областния управител Гергана Микова през следващите дни.

„Няколко часа продължи работилницата, в която освен труд и творчество, кипеше и емоция – това е най-важното. Това е и нашата мотивация да реализираме „Заедно не сме различни“ за поредна година“, подчертаха от МГЕРБ.