Лукойл Академик спечели приятелския турнир за купа „Стара Загора”
Лукойл Академик спечели приятелския турнир за купа „Стара Загора” / Пресцентър БК Берое

Баскетболистите на Лукойл Академик спечелиха приятелския турнир за купа Стара Загора, организиран от Берое и община Стара Загора. „Студентите" записаха три победи над Берое, Рилски спортист и Тунджа (Ямбол). Домакините от Берое завършиха с една победа и две поражения.

"Турнирът беше доста силен. Възможностите на отборите бяха доста изравнени.. Мачовете бяха доста оспорвани, тук бяха събрани доста от най-добрите тимове в първенството. Смятам,че турнирът бе полезен за всички отбори", коментира треньорът на Берое Любомир Минчев

"Отборът абсолютно не е готов за началото на шампионата. Готов е само по отношение на окомплектоването на състава. Поне на този етап на пазара, а и спрямо нашите възможности не можем да привлечем български състезатели, а квотата за чужденците е пълна. Това са играчите, с които разполагаме в момента. От тук нататък трябва да работим, защото отборно сме общо на три тренировки.

В началото закъсняха няколко играчи с идването. След като дойдоха някои имаха здравословни проблеми. Общо взето нямахме много добра подготовка преди този турнир и затова в първия мач с Ямбол допуснахме много грешки в нападение и защита.

Просто не сме тренирали достатъчно и трябва да работим сериозно, за да подобрим представянето си в двете фази на играта.", допълни още Любомир Минчев.