Кулинарен фест е първото събитие в новата многофункционална зала
Кулинарен фест е първото събитие в новата многофункционална зала / Община Стара Загора

Кулинарният фест „Трюфели, паста, шоколад" стана първото събитие в новопостроената многофункционална зала в двора на СОУ „Иван Вазов". Съоръжението бе напълно завършено преди началото на учебната година, но все още изчаква част от оборудването си, за да заработи и като спортна зала.

Кулинарният фест е първата подобна проява в Стара Загора. Той събра повече от 50 майстори на черпака от цялата страна. Той се провежда с подкрепата на Община Стара Загора от професионалното сдружение Шефс клуб на Тони Иванов. Специално за форума от Гърция пристигнаха трима кулинари, начело с председателя на Гръцката асоциация на готвачите Параскос Аксиотис.

Зам.-кметът Иванка Сотирова откри официално събитието като пожела на участниците да се чувстват комфортно в новата спортна зала, с която Стара Загора се гордее. Тя изрази надежда, че догодина форумът може да се превърне в Балкански.

През целия днес майсторите-кулинари ще участват в семинари, ще правят демонстрации, а гостите в залата ще имат възможност да опитат от приготвените на място ястия.