/ БГНЕС
“Думите на Борисов са по-цинични и от думите на Симеонов. Той заяви, че няма да поиска оставката му, защото ще падне правителството“. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова в Стара Загора. Тя добави, че между състраданието към болни деца и съпричастието към мъката на майките, от една страна, и властта и парите - от друга, Борисов избра властта и парите.

Старозагорци се събраха на протест, за да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов

„По този начин той подкрепя казаното от вицепремиера. Всъщност казаното от Симеонов изкара на показ истинското лице на Борисов. За тези хора няма нищо свято - нито майчинството, нито болката на дете. За тях е важно само да са на власт и да си разпределят постове и поръчки“, категорична е Нинова.

И старозагорските майки на деца с увреждания поискаха оставката на Симеонов

Лидерът на левицата коментира още, че премиерът отново погазва всякакви етични и конституционни правила, твърдейки, че ако не управлява той, ако президентът Радев направи служебен кабинет, ще последва хаос.

Протестиращите: Продължаваме докато Симеонов не подаде оставка

„Това е ред, установен от Конституцията и законите на страната, това е част от правовата държава. По-голям хаос от това, което сега прави Борисов, няма как да има“. Корнелия Нинова допълни, че за двете години от началото на мандата хората са припознали БСП като единствата опозиция.

„Атака“ сваля политическото си доверие от Валери Симеонов

„За да им покажем, че сме алтернативата направихме „Визия за България“ и тръгнахме по страната. Целта ни не е да свалим ГЕРБ от власт, да седнем ние и да продължим постарому. Голямата ни цел е да променим модела, а това изисква много национална енергия“, категорична