/ „КонтурГлобал Марица Изток 3“
Повече от 40 деца на служители на компанията имаха възможност да усетят пулса на работния ден в един от най-големите ТЕЦ-ове в България, „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Модерна зала за механотерапия има вече в Дома за хора с физически увреждания (СНИМКИ)

В Деня на будителите 1-ви ноември, централата продължи традицията да бъде активен участник в проекта „Гордея се с труда на моите родители“ - една инициатива на Българската Мрежа на Глобалния Договор на ООН.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“

Компанията се включва за 7-ми пореден път в инициативата като този път подготви специална програма за всички възрасти, благодарение на която децата получиха своето първо „кариерно консултиране“. Идеята се осъществява със съдействието на „Фондация на Бизнеса за образованието“ и Кариерния център в гр. Стара Загора.

Децата, на възраст от 7 до 16 години, се запознаха и с професиите на експертите от Центъра за спасяване на диви животни „Зелени Балкани“ в гр. Стара Загора. С тяхна помощ подрастващите пуснаха на свобода над 40 диви животни - мишелови, керкенези, диви патици и таралежчета.

"КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши предсрочно ремонта на втория си енергоблок

“ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" е един от инициаторите на проекта „Гордея се с труда на моите родители“ и това е много специална инициатива за нас. Вярваме, че тя е полезна за децата, защото им показва, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява“, каза Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ на КонтурГлобал.

„Гордея се с труда на моите родители” е дългосрочна национална програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, насочена към възраждане на труда като ценност. Тя се реализира за първи път през 2013 г. по инициатива на компаниите-членки „Контур Глобал Марица Изток 3“, „ТехноЛогика“ и „Овергаз“ и през годините привлече значителен брой компании.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“

"КонтурГлобал Марица Изток 3" притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.

Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи кампанията „Добрият самарянин“ за седма поредна година (СНИМКИ)

Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).