зала по механотерапия
зала по механотерапия / ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“
Реновирана зала по механотерапия бе открита в Дома за хора с физически увреждания в Стара Загора. Придобивката, от която ще се възползват обитателите на най-големия подобен дом на Балканския полуостров, е благодарение на дарителите от „КонтурГлобал Марица Изток 3", сподели директора на дома Надя Трендафилова. Инвестирани са 28 432 лева в ремонтирането и оборудването с най-съвременна терапевтична апаратура на залата за механотерапия.

зала по механотерапия
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“

 
Голяма част от хората, които ежедневно използват залата за механотерапия, страдат от тежки физически заболявания – церебрална парализа,  травми на гръбначния стълб, мозъчни удари и др.
Механотерапията е комплекс от терапевтични, профилактични и възстановителни упражнения, изпълнявани с помощта на специални уреди, симулиращи естествените движения. С това се цели подобряване мобилността на ставите и мускулите, а оттам - да се нормализира функционалната цялост и активност на потребителя след получени травми и при различни заболявания на опорно-двигателния апарат. Социалната инициатива на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ има за цел да гарантира най-високи стандарти на грижата за пациентите и да подобри условията за работа на специалистите в центъра.

Залата бе официално открита навръх „рождения ден“ на институцията – 10 октомври като своеобразен подарък за хората, които ползват услугите в нея.
 

зала по механотерапия
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“


Цялостният ремонт и оборудване на съоръжението се извършва по проект „Енергия за мобилност“, който е част от програмата „Корпоративна социална отговорност“ на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.
 
Домът за хора с физически увреждания в Стара Загора съществува от 1976 г. и е една от най-големите действащи такива институции на Балканския полуостров. С капацитет за 200 души, той осигурява 15% от грижите за хора, изправени пред тежки физически проблеми в България.  Домът в Стара Загора е единственият в страната, който разполага със специално изградена база за рехабилитация, включваща оборудване за физиотерапия, медицинска гимнастика, водни процедури и др.