Комисия да провери харченето на пари в Казанлък
Комисия да провери харченето на пари в Казанлък / Д.Бобева- архив
Да бъде създадена Временна комисия от общински съветници от Казанлък, която да провери съответствията в общинския бюджет на направените разходи за ремонти и капиталови нужди, по фактури и реално вложени средства.

Това предлага на колегите си Георги Каличков- заместник-председател на Постоянната комисия по приватизация и разпореждане с общинска собственост в местния парламент на Казанлък.

Потребността от такава комисия той мотивира с множеството примери, които имало в последно време в общината, на драстични разминавания между отчетени разходи за ремонти и реално вложени средства.

„ В предишния общински съвет гласувахме на доверие цифрите, които кметът Стефан Дамянов ни предлагаше. Сега имаме сериозни основания за съмнения и затова настояваме за проверки", категоричен е съветникът.

Два прости примера привежда Каличков в подкрепа на идеята си за временна комисия: в близко до Казанлък село за канализация били отчетени като разходвани 6500 лева, а реално вложените суми били много по-малко, установила проверка.

В предишния мандат кметът Дамянов отчел и полагането на асфлат на една казанлъшка улица, но съветник, който живеел на нея бил категоричен, че такова нещо там не се е случвало.

Вече три месеца активна преписка между Общинския съвет на Казанлък и кмета Стефан Дамянов е без резултат по отношение на приемането на отчета на бюджета на общината за първото полугодие на тази година.