/ Община Стара Загора
„Екипът на детска градина „Светлина“ има невероятното умение да създава сплотеност, има привилегията да работи с родители, които са много всеотдайни.

Община Стара Загора

В работата влага много сърце и това личи при множеството изяви. Личи самочувствието, че вървят в правилната посока“, каза ресорният зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова по време на премиерата на книгата „Светът на детето“.

Колективът на ДГ „Светлина“ представя книгата „Светът на детето“ (СНИМКИ)

Изданието е излязло изпод ръцете на колектива на старозагорското детско заведение
. Представянето му пред публика събра във фоайето на Оперния театър представители и ръководители на местни и държавни институции, педагози, родители.

Община Стара Загора

Своят поздрав към директора на детската градина Йоанна Димитрова отправи и председателят на Общинския съвет в града Мария Динева. „За мен е чест да ви поздравя днес. Щастлива съм, че мога да се определя като приятел на „Светлина“.

Община Стара Загора

Мислила съм през годините, че няма с какво да ме изненадате, но ето - всеки път има нещо различно. Поздравявам ви за подхода, за всичко, което правите за децата на Стара Загора“, сподели Динева и пожела здраве и успехи на екипа на градината.

Община Стара Загора

„Светът на детето“ е 96 страници, с 4 раздела - „Светът на детето“, „Детето и светът на възрастните“, „Детето и светът на изкуството“ и „Клубове“. В книгата се представят 20 иновативни практики на учители в детската градина.

Старозагорски първолаци учиха как да пазят зъбките си (СНИМКИ)

Описани са интересни игри, сценарии за тържества, различни инициативи. Четивото е полезно за учители в детски градини, студенти по педагогика и преподаватели във висши учебни заведения.

Книгата е написана под научното ръководство на доц.д-р Камелия Галчева от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, която от години консултира екологичното обучение на децата в „Светлина“. Авторът на илюстрациите е Рая Енчева, а графичният дизайн е дело на Пламена Ганева.

Община Стара Загора

По време на премиерата този следобед, част от авторския колектив сподели какво ги мотивира да надграждат, как са получили вдъхновение да опишат своите добри практики и други любопитни случки от ежедневната работа с малчуганите.

"От гледна точка на родител на дете, възпитаник на „Светлина“, участващ в голяма част от общите занимания", сподели впечатления и общинският съветник Динко Михайлов.