Живко Тодоров
Живко Тодоров / Стара Загора, ГЕРБ
Победата на изборите е огромна отговорност и задължение да продължа да работя за града си и да направя така, че да оправдая доверието на гражданите. Така спечелилият трети мандат кмет на община Стара Загора Живко Тодоров коментира за първи път резултатите от местния вот.
 
38 658 старозагорци или 68.63% от имащите право на глас подкрепиха Тодоров в изборите на 27 октомври. „Във времето ще докажа, че заслужавам подкрепата и на онези, които не гласуваха за мен. Това ще стане само с много работа.
 
Разликата между партийната листа и кметската подкрепа е близо 20 хиляди гласа, което ме задължава като кмет да работя широко с новия Общинския съвет. Това е и сигналът на гражданите от изминалите избори- да се направи широко управление в местния парламент, управление с ясни и надпартийни приоритети, в името на Стара Загора”. В новия Общински съвет старозагорци ще бъдат представлявани от 12 партии и коалиции. Предстои до две седмици новоизбраните съветници да положат клетва.
 
ГЕРБ имат 21 заседатели в Общинския съвет, което с шест по-малко от предходния мандат. „Преди 4 години ГЕРБ беше в много по-изгодна позиция. Сега сме в средата от управлението на партията и е нормално да се натрупа определен негативизъм сред хората. Това се отрази върху партийния вот и затова в нашата листа сложихме надпартийни кандидати”.
 
През новия мандат старозагорският кмет Живко Тодоров ще разчита на експертен екип и широка подкрепа. „За мен е важно да стъпим на една по-широка основа в града, да се опитаме да вземем колкото се може повече мнения, когато формираме управлението и неговите основни задачи. Ще се срещна с всички по-големи групи в Общинския съвет, за да обсъдим приоритетите, които имат те, да разговаряме за общо партньорство”.
 
Акцент в бъдещата работа на администрацията ще бъде строг контрол и качествена работа по изпълнението на всеки един обект.” По време на кампанията и срещите с граждани се убедих, че хората имат много по-големи изисквания към качеството на всичко, което се прави в града и затова ще обърнем специално внимание на всяка една от фирмите, с които работим. Предстоят срещи с тях, за да представим изискванията, които имаме”.
 
Тодоров благодари за добрия тон в отминалата предизборна кампания и за това, че Стара Загора зададе тон за интелигентен спор в страната.
 
Новият управленски екип ще бъде представен след като всички новоизбрани кметове и общински съветници положат клетва.