Кметът на Мъглиж с номинация за втори мандат
Кметът на Мъглиж с номинация за втори мандат / DarikNews.bg, архив

Досегашният кмет на община Мъглиж Господин Господинов е номиниран за втори мандат. Господинов ще бъде и водач на листата за общински съветници, в която за предложени 17 кандидати. Предстои номинациите да бъдат одобрени от областното ръководство и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Отдавна хората не се интересуват от ляво и дясно. При избора си те се ръководят от добре свършената работа, е мнението на общинския председател на ГЕРБ в Мъглиж д-р Душо Гавазов. Той припомни, че 500 хиляди лева са били усвоени по европейски проекти от предишното общинско ръководство, а по време на мандата на сегашното в Мъглиж са инвестирани 22 млн лева.

Местното ръководство на ГЕРБ продължава с благотворителните инициативи, които не са предизборни , а стартираха още преди седем-осем месеца, обясни Гавазов. От 11 до 13 септември градът ще бъде домакин на фестивал на народното творчество и традиционните български гозби. Инициативата ще има и благотворителен характер, като събраните средства ще бъдат използвани за изграждането на паметници в Мъглиж и в Шаново.Организаторите очакват фестивала да бъде посетен от близо 2 хиляди души.

Приключилите до момента мероприятия, част от благотворителната инициатива на ГЕРБ-Мъглиж „С грижа за хората", са успешни, въпреки атаките на нашите опоненти, коментира общинският председател на партията Душо Гавазов. 167 възрастни хора от Мъглиж и с. Ягода са били прегледани от специалисти от Правителствена болница и ВМА, на почти толкова е измерена костната плътност, а най-много са били участниците в събитията, организирани за най-малките жители на общината.