Казанлъшки избори: 11 кандидат-кмета, 31 листи за съветници
Казанлъшки избори: 11 кандидат-кмета, 31 листи за съветници / netinfo

11-сет са вече кандидатите за кметове на община Казанлък. Това съобщи след края на срока за регистрации на партии и коалиции за изборите на 23-ти октомври председателката на ОИК в града Иванка Русинова.


Освен известните до момента деветима кандидати за кметове, в последния ден свои регистрации са направили и Халил Летифов- лидер на ДПС в област Стара Загора ,бивш кандидат за депутат и настоящ общински съветник от ДПС. Другата кметска кандидатура е на Веселин Вановски - представител на партия Българската Левица. Той е кандидат за трети път. Градската мълва носи за него, че последният път като кандидат дори съпругата му не е гласувала за него.


Останалите кандидат-кметове на община Казанлък, с валидни регистрации в ОИК са:
настоящият кмет Стефан Дамянов, от името на сдружение „ За гражданско управление", Галина Стоянова- кандидат за кмет от ГЕРБ, Васил Самарски- кандидат на БСП, Георги Каличков- кандидат на РСЗ, на партия Атака кандидатът е Драгомил Иванов, на Синята коалиция - Николай Александров, на Обединените демократични сили кандидат е Стойчо Чичеков, също кандидат за кмет трети път, Чавдар Ангелов,кандидата на ВМРО- БНД и бившият директор на РИОСВ- Нанчо Видев е кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет.


31 са регистрираните листи с кандидати за съветници в ОИК-Казанлък. Само в три от листите обаче има пълен набор от кандидати- колкото е съставът на Общинския съвет на Казанлък- 37. Пънит листи са регистрира само ПП ГЕРБ, сдружение „ За гражданско управление", и на Експерти за Казанлък. Последната листа се води от изпълнителният директор на „Арсенал" Николай Ибушев. Общият брой на кандидатите за съветници е 461.


Сред 31-та листи има една- на ПП „ Зелените" само с един кандидат за съветник. Късно снощи след заседание на ОИК-Казанлък е отказана регистрация на ПП „Справедливост", чийто представител за Казанлък е бившият зам. външен министър Радион Попов. Отказът за регистрация на листата от 16 кандидат-съветника е направен заради това, че един от кандидатите- самият Радион Попов е имал настоящ и постоянен адрес в друго населено място, различни от община Казанлък. Сред кандидатите за съветници в листата с отказана регистрация са известни казанлъшки финансисти от близкото минало, бившият зам. кмет на Казанлък Иван Кирев и други.
Потърсен за коментар Радион Попов заяви, че е шокиран от отказа, тъй като има регистрация в Казанлък още от ноември месец 2010 година.

Тази вечер от 18,00 часа в зала 6 на Община казанлък, ОИК в града ще тегли жребия за поредността на бюлетините на партии, кандидат кметове и листи,  които не участват и със свой кандидат за президент.