Казанлък е домакин на държавното  първенство по колоориентиране
Казанлък е домакин на държавното първенство по колоориентиране / netinfo

Днес и утре Казанлък е домакин на Държавното първенство по колоориентиране.
Стартът на дългата дистанция бе даден преди минути пред западната част на хотел "Зорница" в града, а финалът е в 14 часа пред Националната гимназия по пластични изкуства.

През това време всеки един отбор ще изпълнява конкретни задачи.

Състезателите, ученици от цялата страна, ще трябва да преминат възможно най- бързо маршрутите, отбелязани на специални топографски карти. Участниците могат да използват компаси.

Всички велосипеди на участниците са оборудвани с електронни чипове, на които ще се отбелязват часовете за явяване на участниците на контролните точки.
Утре в 14 са е финалът на състезанието и награждаването на победителите. Церемонията е пред Школата за специализирана подготовка на полицейски кадри в Казанлък.

Състезанието се организира от Българската федерация по ориентиране, Община Казанлък, Туристическо дружество "Орлово гнездо", Спортен клуб "Орлово гнездо 1957" и кметството в село Енина.

В рамките на проявата участници и зрители имат възможност да посетят и 4 изложби, на различни места в града:"Картите в Казанлъшко", "Мигове от село Енина", експозиция с над 300 снимки от селото, която може да се види на две места- на стадиона в селото и в залата на ул. "Искра" -4 в Казанлък. Останалите две изложби са: на 220 снимки от парк "Тюлбето" и детски рисунки на тема" Ние, от ориентирането".
И двете експозиции са подредени на ул. "Искра".