Кандидатът за кмет Георги Каличков откри своята предизборна кампания
Кандидатът за кмет Георги Каличков откри своята предизборна кампания / Д.Бобева

С водосвет за здравето на казанлъчани стартира кампанията на кандидата за кмет на община Казанлък от партия “Ред, законност, справедливост” Георги Каличков и кандидатите за общински съветници.

В православния храм “Свети пророк Илия” на Светата литургия присъстваха кандидатът за кмет Георги Каличков, семейството му, кандидатите за общински съветници, приятели и сподвижници на каузата за “Ред, законност, справедливост” във всички дела в общината.

Успех за благото на града и района им пожелаха тримата свещеници от храма.

Досегашният председател на Постоянната комисия по приватизация и разпореждане с общинско имущество в Общинския съвет на Казанлък и председател на групата за борба с корупцията Георги Каличков, мотивира кандидатирането си за кмет на общината така:

“Кандидатирах се за кмет защото Казанлък и района заслужават прозрачно, честно и отговорно управление, което да гарантира на гражданите си добри и сигурни пътища, достойни доходи, които да са два пъти от досега получаваните, нещо повече от градинки от и площад”.

Каличков заяви, че има специална програма, която да стимулира предприемачите в района да повишат минималното заплащане в общината, което сега е в размер на 250-350 лева на 400-600 лева.

Прозрачност на приходите и разходите в общината, ежемесечен отчет пред гражданите, спешно газифициране на всички общински обекти, с цел сериозни икономии в местния бюджет, са сред акцентите в програмата на кандидата за кмет от партия “Ред, законност, справедливост” Георги Каличков.

Той е и водач на партийната листа с кандидати за общински съветници.

Сред тях са: историкът и преподавател в Хуманитарната гимназия “Свети св. Кирил и Методий” Иван Тишев, анестезиологът и началник ОАРИЛ в МБАЛ-Казанлък д-р Лазарин Няголов, лекоатлетката Петя Пендарева, инженер Станчо Киликчииев, Дешка Колева и екологът Антон Антонов.

Листата с кандидати за общински съветници на партия “Ред, законност, справеливост” е единствената в Казанлъшко, в която е включен и гражданин, пострадал директно от корупцията в общинската администрация на казанлък.

Това е Дешка Колева, спечелила търг за място на общинския пазар в квартал “Изток”, но вместо свой павилион там, е била принудена да ползва вече поставен павилион на директор на общинска дирекция.

Освен на общината, Колева и съпругът й плащали наем и на стопанката на павилиона.

“Необходимият”, “Необходимите”, е избраното предизборно послание на кандидатите на партия “Ред, законност, справедливост”, чийто имена ще може да подкрепите под номер 26 в изборната бюлетина.

Кандидата за кмет на паритя “Ред, законност, справедливост” Георги Каличков е роден на 24-ти януари 1958 годинав село Енина, казанлъшко. Завършил е математическа гимназия, а впоследствие и Политехническия институт в град Тула, Русия. Женен е, с две деца- син и дъщеря. Собственик е на “ТАИС”-АД, Казанлък.