Кампанията „Да изчистим България за един ден в Казанлък
Кампанията „Да изчистим България за един ден в Казанлък / Община Казанлък

В деня на националното почистване в Казанлък се включиха различни организации, като особено активни бяха членовете на Младежкия общински съвет. Освен че напълниха доста чували с отпадъци, те откриха и чанта с документи, които предадоха веднага на служители на РУ „Полиция" - Казанлък. Висока активност проявиха младите хора от МГЕРБ, които чистиха дерето, източно от стадиона. Кандидатките за короната на Царица Роза също бяха много дейни и въоръжени с чували и ръкавици, почистиха Северен парк.

Организирано почистване имаше и под бившия „Месокомбинат" - от фирма „Би Би Си Кейбъл", на „Тюлбето", туристи от ТД „Орлово гнездо" поеха към вр. Шипка, за да се включат в кампанията, много ентусиазирани казанлъчани чистиха покрай язовир „Копринка", по стария път към язовира, по бреговата ивица, а в самия язовир се бяха заели да почистят водите от пластмасови шишета и др. отпадъци представители на Института по рибарство и аквакултури.

Със своя техника се включиха и няколко фирми. Фирма „Кибо 2" ЕООД се захвана със задачата да почисти незаконното сметище , западно от фирма „Капрони".
Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата" закупи близо 7000 чувала и 2000 ръкавици, които бяха раздавани в 30-те пункта, разположени на територията на целия град, на желаещите да се включат в инициативата. Чували и ръкавици предоставиха още фирмите „Нова Ф 49", „Нюанс плюс", „Екоресурс", За почистването на Казанлък работни ръкавици предостави още „Евромастер Импорт Експорт" ООД, а Българска асоциация „Полимери" осигури 600 броя торби за смет. Областна администрация - Стара Загора предостави на Община Казанлък чували за смет и ръкавици.

Окончателните резултати от почистването в Казанлък и района, включилите се фирми, организации и граждани ще бъдат оповестени след приключване на кампанията.