Камарата на “енергийните” фирми се събра в Стара Загора
Камарата на “енергийните” фирми се събра в Стара Загора / netinfo
Общото събрание на Камарата на фирмите, извършващи енергийно обследване и сертифициране на сгради се провежда в Стара Загора. Участие в него са заявили 51 фирми от цялата страна.

На събранието предстои да бъдат направени промени в Управителния съвет. За поста управител на Камарата е предложен адвокат Костадин Сирлещов, който беше началник-кабинет на бившия енергиен министър Милко Ковачев, а по времето на военния министър Веселин Близнаков оглавяваше политическия кабинет му. Още 6 души са предложени за влизане в състава на Управителния съвет.

Целта на събранието е синхронизиране на фирмите в бранша, както и повишаване качеството на предлаганите услуги на енергийния пазар. От Камарата искат да играят съществена роля в законовите и ценообразуващите процеси в бранша по аналог с Камарата на архитектите и проектантите, а също така да бъдат по-конкурентно способни на европейския енергиен пазар.

Специален гост на Общото събрание бе Изпълнителният директор на Агенцията по енергийна ефективност Таско Ерменков.

“ Това събиране, което фирмите от енергийния сектор правят, може би е учредяване на един клуб. Той ще им помага и да обменят опит и до голяма степен да повишават своя професионализъм”, заяви за Дарик г-н Ерменков.