нова градинка
нова градинка / община Казанлък
Изцяло преобразено посреща жителите на Казанлък и гостите на града е пространството за отдих около монумента „Обединена Европа“.

Положени са близо 800 м2 настилки по пешеходните алеи и 500 л.м. градински бордюри, новата PALIO настилка е в цвят охра и кафяво. Ново е и парковото обзавеждане – пейки и кошчета. Изградено е осветление в цялото градско пространство като са монтирани нови 19 бр. осветителни тела. Нови прожектори осветяват монумент „Обединена Европа“ и статуята „Тракийката“. Изградена е система за видео наблюдение, монтирана е поливна система в зелените площи.

Растенията и цветята са оформени в симетрични фигурални композиции, изпълнени с над 68 вида. 

„Реконструкция на централно градско пространство до монумент „Обединена Европа“ в гр. Казанлък“ е обект от Инвестиционната програма на Общината за 2020 година, който бе реализиран от Общинското предприятие „КД и ПИС“ през месеците май и юни на 2020 г.

73 000 лв. с ДДС по Инвестиционната програма са осигурени от Общинския бюджет, допълнително средства в осветлението, камери и прожектори вложи и Общинското предприятие „КД и ПИС“.