Писма от Одрин
Писма от Одрин / Музей на фотографията
Историческа изложба „Писма от Одрин“ със снимки на Генчо Стайнов от Балканската и Междусъюзническата войни, ще бъде открита на 4 февруари от 17:30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.

Експозицията е вдъхновена от едноименната книга с писма на Генчо Стайнов от фронта - „Писма от Одрин“,  издадена през 2009 година благодарение на неговата внучка Радина Нанчева.

Изложбата включва снимки от личния архив на Нанчева, оставен от дядо ѝ. Те са от един от запазените семейни албуми, намерен случайно на тавана на старата им къща в София, която била разрушена от бомбардировките през 1944 година.

В настоящата изложбата са включени над 60 дигитализирани изображения, включително оригинално посмо на Генчо Стайнов от фронта до дъщеря му Бонка, и оригинални страници от френският вестник „Илюстрасион“.

Кой е Генчо Стайнов и някои любипитни факти около него и фамилията ще разберат посетителите на изложбата  на откриването й от двама от внуците на Генчо Стайнов – Радина Нанчева и Генчо Стайнов /малдши/.