Образуваха бързо производство срещу мъж, опитал търговия с гласове
Образуваха бързо производство срещу мъж, опитал търговия с гласове / dariknews.archive
Провежда се разследване по бързо производство за използвано неистинско свидетелство за управление на автомобил – гръцки образец
32-годишен мъж бил спрян за проверка от служители на РУ на МВР в Казанлък вчера. Установено било, че водачът е неправоспособен и представил фалшиво свидетелство за управление кат. А и В. Шофьорската книжка била образец на издадена от гръцките власти на 28 юли 2015 година, а мъжът заявил, че закупил документа от непознато лице в Шивачево, общ.Твърдица, за сумата от 1000 лева.
По случая е образувано бързо производство за използване на неистински официален документ – свидетелство за управление на превозно средство.

Активните действия по събиране на доказателства под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Казанлък продължават. Изготвена е техническа експертиза на неистинския документ, разпитани са свидетели.

Предстои повдигане на обвинение на Иван И. Срокът за разследване е седем дни.

От началото на годината Районна прокуратура Казанлък е работила по четири бързи производства за управление на моторно превозно средство с неистински шофьорски книжки, като в един от случаите водачът е управлявал и след употреба на алкохол.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/