Популяризират отворени мерки по рибарство и аквакултури
Популяризират отворени мерки по рибарство и аквакултури / DarikNews.bg, архив
Стара Загора ще бъде домакин на третата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа, която ще се проведе на 15 октомври в хотел „Верея“, конферентна зала № 1.

Темата е „Инструменти и добри практики за устойчиво развитие на сектор „Рибарство“ и ефективно използване на ресурсите в рибарските райони“. 

Събитието ще бъде открито от д-р Лозана Василева, заместник-министър на земеделието, храните и горите и Ръководител на Управляващия орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.

Третата годишна среща на Националната Рибарска Мрежа е посветена на актуални теми, свързани с бъдещото развитие на сектор „Рибарство“ и рибарските райони в контекста на Европейския зелен пакт и Стратегията от фермата до трапезата. По време на срещата ще бъдат представени още приоритетите на Морския пространствен план на Република България за периода 2021-2035 г. и ще бъдат презентирани добри международни практики и модели за формиране на общество с нулеви отпадъци в рибарските райони.

Програмата на събитието предвижда и специален тематичен панел, свързан с изпълнението и отчитането на проекти по ПМДР 2014-2020. Участниците в срещата ще получат практически насоки от водещи експерти за успешно провеждане на процедури за избор на изпълнители и отчитане на проекти по трите извънредни COVID-19 мерки от ПМДР 2014-2020.