/ Община Стара Загора
Футболен празник сътвориха участниците в мача "Актьори срещу „Берое“, който се игра снощи на стадиона под Аязмото.
 

Футболен празник
Община Стара Загора


Димитър Бербатов влиза в благотворителния мач "АКТЬОРИ срещу БЕРОЕ"

Хиляди старозагорци дойдоха, за да станат съпричастни с благотворителната кауза на Международния студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”.
Фестивалът е посветен на Данаил Чирпански, вдъхновяващ човек и студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след автомобилна катастрофа през април 2016 г.
 

Футболен празник
Община Стара Загора


Идеята за благотворителния мач, реализиран с подкрепата на кмета на Стара Загора, се ражда от живота на самия Данаил, който е бил част от юношеския тим на „Берое”, докато не намира по-голямата си страст - театъра. На срещата присъстваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров и заместниците му Иванка Сотирова и Красимира Чахова.
 

Футболен празник
Община Стара Загора


Най-добрите жени съдии у нас ще свирят на мача АКТЬОРИ срещу "БЕРОЕ"

Под звуците на химна на „Берое“ на терена излязоха футболисти от старозагорския тим, между които и Димитър Бербатов, както и треньорския щаб на отбора Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков.
 

Футболен празник
Община Стара Загора


Звездната компания от актьори, водена от старозагореца Станимир Гъмов, включваше Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Ники Илиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Никола Стоянов и други, напътствани от Петко Петков и Ваня Джаферович. Символично начало на мача даде доайена и председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Футболен празник
Община Стара Загора



Футболисти и актьори се впуснаха в неравна борба на терена под вещото ръководство на съдийска четворка в състав: главен съдия Християна Гутева и помощници Павлета Рашкова, Снежана Петрунова и Гергана Цанкова.
 

Футболен празник
Община Стара Загора


Още в началото на срещата звездата на „Берое“ Мартин Камбуров се разписа за 1:0, преодолявайки вратаря на символичните гости Ивайло Захариев. Последваха нови атаки на беройци и резултатът набъбна до 5:0. Тогава бе отсъдена дузпа за актьорите, която Башар Рахал превърна в гол, което взриви публиката по трибуните, която неистово подкрепяше актьорите. Последва нов гол на Никола Стоянов и първото полувреме завърши при резултата 5: 2 за „Берое“.
 

Футболен празник
Община Стара Загора


Кметът открива благотворителния мач на актьори срещу „Берое”

По време на почивката хилядите на стадиона, между които много млади хора, с удоволствие припяваха на един от любимците си Рафи, който призова за подкрепа на благотворителната каузата. Голяма част от присъстващите дадоха своята лепта купувайки си фланелки с логото на фестивала.

През второто полувреме актьорите се стегнаха и под бурните аплодисменти на публиката започнаха все по-често да атакуват вратата на „Берое“. Не липсваха и атракции-млада дама влезе на терена, за да прикове вниманието на вратаря и той да пусне гол на актьорите. Никола Стоянов, познат от филма „Революция Z“ бе най-добрия сред актьорите и три пъти във вратата на старозагорци. Автори на другите голове станаха Алек Алексиев и Башар Рахал.
 

Футболен празник
Община Стара Загора


На терена влязоха и младите таланти от юношеската школа, които също демонстрираха добри игрови умения. През цялото време ентусиазираната публика подкрепяше участниците. На стадиона се видя и т. нар. „мексиканска вълна“.

Мач на звездите: Актьори срещу футболисти на един терен (ВИДЕО)

Срещата завърши при резултата 11:6 за „Берое“, но градусите на настроението скочиха до небето, когато на терена се събраха футболисти, актьори, млади надежди. Кметът Живко Тодоров връчи почетен плакет на селекционера на „Берое“ Александър Томаш, а актьорите получиха специални медали от майката на Даниел Чирпански и млади таланти от детската школа.

Всички събрани средства от продажба на билети и артикули по време на мача ще подпомогнат финансирането на втория Международен студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански", който ще се проведе през пролетта на 2019 г.