орфеево изворче
орфеево изворче / община Стара Загора
Националният детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ беше официално открит в залата на НЧ „Св. Климент Охридски-1858“. Заместник-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова приветства с „Добре дошли“ участниците и гостите на XVII-то му издание  и  пожела  на всички занапред да съхраняват все така ентусиазирано и всеотдайно българския дух и народните традиции. С уважение и нескрито вълнение тя се обърна и към членовете на журито, като им пожела безпристрастна и успешна работа.

Доц. д-р Георги Петков, председател на Националния музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“ отправи думи на благодарност към Община Стара Загора за дългогодишното ползотворно партньорство и цялостната подкрепа на фестивала.

Двудневната програма на „Орфеево изворче“ се провежда на шест сцени в базите на НЧ “Св. Климент Охридски-1858 г.“, Център за подкрепа на личностното развитие и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, а гала-концертът на наградените участници ще се състои на 18 март от 19.00 часа  на сцената на Драматичния театър.