ремонт
ремонт / netinfo
Дългоочакваният цялостен ремонт на физкултурния салон на СУ „Максим Горки” в Стара Загора трябваше да приключи до средата на месец декември миналата година. Почти месец по-късно там все още е работна площадка, на която има скеле, материали, строителни отпадъци и недовършена работа от пловдивска фирма-изпълнител.

ремонт
netinfo

Тя е избрана с обществена поръчка от общината, която оказвала строг контрол по време на дейностите, обясни директорът на училището Марияна Пенчева. По договор ремонтът, който започнал в началото на октомври, трябвало да приключи в рамките на 60 дни. Представител на фирмата дори обещал, че е възможно да са готови  за месец и половина.

 

ремонт
netinfo

Дейностите стартирали, но във времето се оказало, че всяка седмица работниците се сменяли. Те били от различни градове и по думите им  никой не им плащал надниците и затова напускали обекта. „Последните, които влязоха в салона бяха старозагорски работници и свършиха най-качествената до момента работа. Около края на ноември беше и последният ден, в който тук имаше някаква дейност. Оттогава работата е спряна. Това констатира и инвеститорският контрол от общината”, разказа директорът на гимназията Марияна Пенчева.

ремонт
netinfo


Ресорният зам.-кмет Янчо Калоянов информира, че след докладна за неизпълнение по договора с пловдивската фирма, той ще бъде прекратен, а дейностите ще довърши друга фирма, но не чрез обявяване на обществена поръчка, а чрез пряко договаряне.  

„Аз съм благодарна, че общината пое ангажимент и ремонтът ще бъде довършен.  Виновникът в случая е фирмата-изпълнител, която явно не е преценила възможностите си за подобен обект и го остави недовършен. Това просто е недопустимо”, смята Пенчева.

ремонт
netinfo

 
В момента часовете по физическо възпитание се провеждат в класните стаи или ако времето позволява-навън, в училищния двор.
 
СУ „М. Горки” е в сградата на бившата гимназия „Христо Ботев”от 2006 година. До момента на физкултурния салон е правен само козметичен ремонт.